Matbloggstoppen

tisdag 11 januari 2011

Stekt Makrill med mandel och spenat

God och nyttig mat med smak av medelhavet
Ingredienser 4 personer:
1 pkt. makrillfilé à 400 gr kolla att den är msc märkt
200 gr spenat det finns bladspenat i kuber att köpa som är lätta att använda
1/2 dl vispgrädde laktosfri och ekologisk
1/2 liten gul lök i tärningar
50 gr skalad grovt hackad mandel
Citronsaft
muskotnöt
vetemjöl till panering
salt
svartpeppar
smör och olja till stekningen

Dela de tinade filéerna på hälften och vänd dem i vetemjöl. Bryn smör tillsammmans med olja (använd neutral raps olja) i stekpannan lägg i fiskfileébitarna med skinnet nedåt bryn båda sidorna och ta sen upp dom. Skölj ur stekpannan och bryn löken i lite smör när den fått lite färg, lägg i spenaten och låt den fräsa några minuter salta och peppra häll på grädden och låt den koka in, smaksätt med pressad citron och muskot.
Lägg upp spenaten på ett ungsfast fat arrangera fisken med skinnsidan uppåt ovanpå, avsluta med att strö över mandlaran som du brynt i stekpannan, kör in i ugnen på 160 grader i 5 minuter eller tills makrillen är genomstekt, servera med kokt potatis och veckans sallad.

1 kommentar: