Matbloggstoppen

onsdag 26 januari 2011

Riktiga Maränger

Hemma hos oss finns det alltid maränger. Här slängs inte äggvitan när man tillagat något annat av gulan (tex aioli, majonäs).
Det finns inga maränger att köpa (efter mycket letande) i vanliga mataffärer som är laktosfria. Det är konstigt tycker jag, eftersom maränger bara består av äggvita och socker. Så gör egna!!! Det är så enkelt.

Här är ett recept på sex st överblivna äggvitor. Vispa vitorna till ett hårt skum. Tillsätt tre till fyra dl strösocker under vispningen. Vispa tills smeten är blank.
Spritsa eller klicka upp marängerna på bakplåtspapper.
Sätt in plåten i ugnen (80-100 grader) tills marängerna är hårda. De brukar ta ganska lång tid, så jag låter ofta plåtarna stå kvar i ugnen under natten (avstängd med luckan på glänt).
Har du provat hemgjorda vill du aldrig igen köpa, de kan jag lova.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar