måndag 10 januari 2011

Pizzasallad

Varje vecka gör vi en sallad eller annat tillbehör som skall räcka några dagar och kan varieras vi olika serveringstillfällen. denna vecka blir det en klassisk pizzasallad då det nu under vintern är den typ av grönsaker det finns gott om till rimliga priser.

1.2 kg ekologisk vitkål
1/2 dl neutral matolja typ raps
1 msk strösocker
1 msk salt
1 msk ättikssprit 12%
svartpeppar efter smak

Stimla vitkålen fint lägg den i en stor bunke, häll på oljan och massera in den i vitkålen ta i så att fingrarna värker, när kålen har blivit mjuk tillsätt resten av ingredienserna och knåda en liten stund till. Sätt plast på bunken och ställ i kylen. Tänk på att du inte tar fram allt vid varje mnåltid utan ta fram det som kommer att gå åt just vid dagen middag.

1 kommentar:

  1. Kristina Nilsson5 februari 2011 12:47

    ok, nu har jag knådat ihop en pizza sallad. Nu ska jag bara ställa in den i kylen och ikväll blir det provsmakning med hemmagjorda pizzan. Spännande att se hur det smakar.

    SvaraRadera