Matbloggstoppen

måndag 21 november 2011

Falukorvsgryta med smak av senap och äpple

Rivstartar veckan med en snabb rätt

4 personer

600 gr falukorv
1 burk (2dl) creme fraichen
2 gula paprikor
1 gullök
1 morot
4 dl vatten
1 syrligt äpple
2 msk fransk senap
2 tsk dragon
maizenamjöl
smör
salt och peppar

Strimla falukorven, kärna ur paprikan och dela den i grova bitar, skala löken och dela den också, skala moroten och hacka den gör likadant med äpplet. Bryn korven i lite smör när den börjar få färg tillsätt löken och paprikan samt moroten låt det fräsa tills löken och paprikan börjar bli mjuk. Häll då på vattnet och låt det koka i 15 minuter. Tillsätt sen äpplet, creme fraichen och den franska senapen låt det koka upp och puttra i 5 minuter, om du vill att den skall vara tjockare så blanda maizenan med vatten och häll i tills du är nöjd, smaka av med salt och peppar. Servera med gott ris (Saltås fullkornsris är alltid en vinnare)

2 kommentarer:

  1. Vilken creme fraiche ska man tillsätta? Det är bra att ha med alla ingredienser i listan så det inte blir överraskningar för de som sen vill testa laga receptet

    SvaraRadera
  2. Ja, ibland går det lite för snabbt när receptet skrivs ;-)
    Tack för att du upptäckte felet. Tyckte du om det annars? Blev det med creme fraiche eller utan när du lagade?
    Sylvia

    SvaraRadera