Matbloggstoppen

måndag 14 november 2011

Paprikafisk i ugn

God fisk i ugnen med krämigt täcke

4 personer
400 gr torskfilé
2 gröna paprikor av lite mindre modell
2 gula paprikor av lite mindre modell
1 stor rödlök
2 vitlöksklyftor
1 dl gräddfil
100 gr cream cheese
1/2 msk maizena mjöl
matolja
Paprikapulver
timjan
chiliflakes
salt och peppar

Dela paprikan och ta ur kärnorna skär den sen i stora bitar, skala löken och skär den i klyftor. Stek sen grönsakerna i olja med de delade vitlöksklyftorna, paprikan skall få färg och bli mjuka. När du är nöjd med stekningen så krydda med salt, peppar och timjan slå sen upp det i botten på en ugnsfast form. Blanda Cheesen med gräddfilen och smaka av med paprikapulver, salt och peppar avsluta med att röra i mjölet.
Lägg torsken (salta och peppra fisken) ovanpå paprikorna och bre över täcket baka av  iugnen 20 minuter på 200 grader avsluta lite varmare så att täcket får färg. Servera med kokt potatis och god vintersallad.

1 kommentar: