Matbloggstoppen

tisdag 28 februari 2012

Hedvig och Fridas chockladkakor, laktosfria

Första dagen på sportlovet. Hedvig hade redan i söndags tagit fram recept ifrån hennes Prinsses bok. Jag gick och handlade mörk chocklad för det var viktigt att även jag kunde äta den. I den här ingår vår egen musli

Till 16st kakor:
150gr mörk choklad
8msk musli (227g)
smör (28gr)
3 msk sirap
16 brända mandlar eller andra godisbitar
Plåt eller form ca 18cm

Smörj formen med smör eller klä med bakplåtspapper. Bryt chokladen i bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt  smör och sirapen. Smält allt på svag värme och rör hela tiden. Bland ner muslin. Häll blandningen i formen, lägg mandlarna i rader ovanpå kakan. Ställ in i kylen och låt stå ca 2timmar.
Skär upp i fyrkantiga bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar