Matbloggstoppen

fredag 28 december 2012

3 rätters Nyårsmeny, Fisk

Av erfarenhet så ser jag att dom flesta vill ha kött till nyår, då såklart oxfilé. Och det är gott, om det är svenskt. De kostar lite mer men det är värt varenda krona, prova.
I år satsar vi på fisk till nyårsmenyn. Något som uppskattas här i familjen och är ett "lättare" alternativ till kött. Alla tre rätterna kan du förberedda dagen innan, det tycker jag är skönt, så även den som står i köket kan vara med och umgås med gästerna.

En härlig Nyårsmeny:
Till förrätt Vitlöksgratinerade gröna musslor med ett härligt glas champange
Vitlöksgratinerade gröna musslor

Champange,7891 Beaumont des Crayéres, 189:-










Vi fortsätter med Campange till varmrätten, Laxqueneller med vitvinsås/saffranssås och pressad potatis



Laxqueneller
Efterrätt, flamberad citrussallad med "hemlagad glass" som du gärna kan servera med ett glas mörk rom till.
Citrussallad med "hemlagad glass"



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar