God förätt som kan förberedas i god tid och sen bara gratineras i ugnen.
6 portioner
I pkt à 500gr frusna gröna musslor
4 skivor formfanska som legat framme i 4 timmar
25 gr smör
1 vitlöksklyfta pressad
3 msk hackad persilja
salt och chili flakes
Skär bort kanterna på formfranskan och kör den till smulor i food processorn (har du ingen så finfördela den med händerna) tillsätt resten av ingredienserna och kör vidare till en jämn smet.
Fördela sen smeten över musslorna ställ åt sidan, gratinera sen i ugnen på 250 grader i 5-10 minuter till de blivit bruna och krispiga.
Vad hindrar oss från att laga god mat på bra råvaror alla dagar i veckan? Vi skulle säga planering och idétorka. Med god planering och bra idéer så tror vi att det blir lättare att äta god vällagad mat med gott samvete som dessutom alltid är laktosfri. Vi ville göra detta för att hjälpa andra med planeringen och samtidigt vill vi få chansen till mer inspiration och en levande diskussion om vad och varför vi äter och till vilket pris.
fredag 21 december 2012
Vitlöksgratinerade gröna musslor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Behövs det inget salt?
SvaraRadera