Matbloggstoppen

söndag 18 mars 2012

Den vegetariska veckan

Jaha, då var den första temaveckan till ända. Det har gott över förväntan. Barnen har ätit allt utan för stora protester. Grönsaks lasagnen var nog svårast, dom gillar inte aubergin och zuccini. Men snart gillar dom det med! Dom smakar alltid lite varje gång.
Favoriterna var Hirsbiffarna och quinoabiffarna!! Det är något som jag verkligen rekommenderar till barn, våra  älskar Hirsbiffar.
Dom hade också roligt åt quinobiffarna,  jag hittade svart quinoa och den bettede sig inte som vanlig quinoa. Lars hade svårt att få ihop bra biffar och fick ändra sig under tillagningen. Det roliga kom dagen efter då barnen var på toaletten och konstaterade att det var en massa svarta prickar! Häftigt tyckte dom!!

Vi fortsatte vårt vegetariska tänk även på lördagen då Oskar ville laga mat. Han kokade pasta, hackade rödlök och avokado. Därtill räkor (Hedvig fick lite kyckling, hon gillar inte räkor) och parmesan ost.

Nu fortsätter vi med en temavecka på fisk, det innebär att vi inte kommer att äta kött på två veckor!! Det är ju inte så att vi inte gillar kött men när vi äter det ska det var svenskt och gärna närproducerat.

Jag har fått en hel del tips på FB om vilka tema veckor man kan ha, så det är något jag kommer att försöka ha till och från. Italienskt, Thai, Husman, Tysk m.m

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar