Matbloggstoppen

tisdag 13 mars 2012

Hirsbiffar med ungsbakade rotsaker

Koka hirsen enligt anvisningarna på förpackningen och låt den kallna. Detta passar jätte bra att förbereda dagen innan. Detta är också ett kanon sätt att börja med när man vill pröva vegetariskt, våra barn gillar detta recept skarpt.

3 dl hirs som du kokar enligt anvisningarna jag köper från Saltå kvarn
3 ägg
1 1/2 dl riven lagrad ost
salt och peppar

Blanda ingredienserna och forma till biffar och stek dom krispiga i en blandning av olja och smör.

Servera med ungsrostade rotsaker och en kall Ingefärssås.

Ingefärssås 4 personer
3 dl turkisk yoghurt
1 tsk torkad mald ingefära
10 blad finhackad färsk koriander
salt och peppar

Blanda allt och smaka av med salt och peppar, låt den gärna dra en 1/2 timme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar