Vi hittade en fantastisk svensk kalvfilé till otroligt bra pris, 299:-/kg. Den var såå fin, riktigt härligt att se svensk kvalitets kött.
Vi tände grillen för första gången den här "säsongen" för att få en riktigt god smak. Putsa köttet vid behov eller be din kötthandlare om hjälp. Krydda köttet med salt och peppar och valfria krydda. Vi använde "medelhavskrydda" från krysmyntagården.
Balsam vinäger kokt rödlök till ca fyra personer:
300gr röd steklök
½dl balsamvinäger
1 msk strösocker
smör till stekning
salt och peppar
Skal löken och bryn den hel i en stekpanna. Slå över balsam vinägern och strösocker, låt allt puttra tills det får en lite simmig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Aubergine och zuccini lasange som ett tillbehör för ca fyra personer:
1 aubergine
1 zuccini
1 burk krossade tomater 400gr
2 klyftor vitlök
1 burk crème fraiche
½dl riven smakrik ost
salt och peppar
olja till stekning
Sätt ugnen på 250grader. Skiva augergine och zuccini i en cm tjocka skivor. Lägg ut dom på en plåt med bakplåts papper på, droppa olja över och rosta i ugnen. Håll koll på dom och vänd när dom börjar få färg.
Fräs vitlöken i lite olja, häll sedan över krossade tomater med ett par matskedar vatten. Låt puttra i ca 15min. Blanda crème fraichen med osten och salta och peppra.
Varva grönsakerna med crème fraiche och tomatsås, avsluta med crèm fraiche och toppa med ost. Grädda i ugnen ca 15 min.
Under tiden är grillen tänd och köttet är på gång. Den grillas tills köttet har en inner temperatur på 56grader.
Vi serverar allt tillsammans med en grönsallad.
(Eftersom jag har ett par arbetskompisar som är inne på LCHF dieten nu, så passar den här middagen säkert bra)
Vad hindrar oss från att laga god mat på bra råvaror alla dagar i veckan? Vi skulle säga planering och idétorka. Med god planering och bra idéer så tror vi att det blir lättare att äta god vällagad mat med gott samvete som dessutom alltid är laktosfri. Vi ville göra detta för att hjälpa andra med planeringen och samtidigt vill vi få chansen till mer inspiration och en levande diskussion om vad och varför vi äter och till vilket pris.
lördag 10 mars 2012
Lördagsmiddag, Grillad kalvfilé med balsam vinäger kokt rödlök (LCHF)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Åh jösses så gott det där såg ut!
SvaraRadera