Matbloggstoppen

onsdag 7 mars 2012

Våfflor (Maria bebådelsedagen 25 Mars)

Våren är härlig med alla olika traditioner som vi har. Semlor, Våfflor och snart har vi påsk med all sin goda mat.
Våfflor är något som jag älskar och även håller hårt på att äta traditionellt på våffeldagen. Fast det är väldigt frestande att äta fler andra dagar.
När jag gräddar så blir det till många då vi oftast bjuder in släkt och vänner.
Frasvåfflor till 8 laggar eller (32 laggar)

2½ dl kallt vatten  (x 4 vid den större satsen)
2 dl mjölk  (x 4 vid den större satsen)
3½ dl vetemjöl  (x 4 vid den större satsen)
2 tsk bakpulver  (x 4 vid den större satsen)
1½ dl smält avsvalnat smör  (x 4 vid den större satsen)

Blanda vatten och mjölk. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret. Vispa smeten slät och rör därefter ner smöret i smeten.
Grädda i ett hett våffeljärn, som inte ska behöva smörjas.

Serveras med grädde och sylt. Njut!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar