Matbloggstoppen

onsdag 21 mars 2012

Vegetarisk lasange

En riktig höjdare, om man utesluter lasangeplattorna så får ni ett perfekt tillbehör till vårens sommarkvällar.

4 Personer

2 burkar krossade tomater
1 dl vatten
2 Auberginer mellanstora
1 1/2 zuccini mellanstora
1 gullök
2 vitlöksklyftor
1 tsk mejram
4 msk ketchup
500 gr youghurt
2 msk maizenamjöl
3 dl smakrik riven ost
Lasangeplattor
salt och peppar samt olja till att fräsa löken i


Finhacka löken och fräs den i lite olja i  en kastrull, när löken är blank och genomskinlig så häll på tomaterna, vattnet, mejram, ketchupen och vitlöksklyftorna som du delat i små bitar. Låt det det puttra på svag värme.
Sätt ugnen på 250 grader, skiva sen auberginen och zuccinin i centimetertjocka skivor och sprid ut de på bakplåtsklädd plåt, ringla olja över och grilla de i ugnen. När de fått färg så vänd de, när de är klara så strö över salt och peppar (det blir 2 plåtar).
Blanda sen 2 dl ost med yoghurten och smaka av med salt och peppar.
Smaka av tomatsåsen med salt och peppar. Tag sen fram en ugnsfast form och börja med att häll lite tomatsås i botten lägg sen på plattor, bred sen på yoghurten (tänk på att det skall räka till ca. 4 lager).

lägg sen på de grillade grönsakerna toppa med tomatsåsen och fortsätt sen med plattor och så vidare, avsluta med plattor och yoghurten på toppen pricken över i blir sista dl ost på toppen, baka sen lasangen på 200 grader i 30 minuter, håll koll så att den inte bränns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar