Matbloggstoppen

tisdag 19 juni 2012

Resa på Västkusten i USA: Andra dagen i Seattle,WholeFoods, Pike Palace

Nu har mina mörka ringar under ögonen börjat blekna efter jetlegg och mjuka sängar. Hotel Five kan verkligen rekomenderas om ni ska till Seattle. Fräscht, bra sängar och bra läge. Har även köpt ögonkräm från Esteè Lauder, men de är nog sömnen som gjort sitt :-)
Idag var Lars och Oskar på en livsmedelsaffär som heter Whole Foods som har till större delen av sitt sortiment ekologiskt. Frukt, kött, fisk, plockmat, pizza m.m helt otroligt fräscht. Har aldrig sett någon liknande affär i Sverige. Första inköpet blev frukost. Där hittade dom laktosfri yoghurt till mig, färskt bröd och färska ekologiska hallon till Hedvig. Smakade väldigt bra!
Därefter tog vi en runda till Pike Palace igen. Den här gången bara för att se fiskar kastas mellen fiskahandlarna som även hojtade så fort någon köpte något. Oskar gick fram och köpte en räkcoctail, verkligen häftigt. Missa inte de när ni är här.
Däefter tog vi Monorail, en slags tunnelbanna, men den går på en bana i luften, byggd på 60-talet bort till Space Needle, jättehäftigt.
Sen blev det faktiskt bio!! Vi gick på Madagaskar 3, den måste ni gå och se när den kommer till Svedala.
Kvällen avslutade vi med att gå på The Crab Pot , en restaurang som serverar varma skaldjur som hälls ut på bordet och sen får alla en träklubba för att få upp alla skaldjur. Roligt och gott :-)

Hem till hotelet för att planera vårt nästa stop, vi tar oss ut mot kusten och ser var vi hamnar till slut. Är helt dagvil nu, men de är väl snart midsommar nu? Ja vi slipper att tänka på hur vädret ska bli :-))

1 kommentar: