Matbloggstoppen

fredag 22 juni 2012

Resa på Västkusten i USA: Mot kusten, Westport, Seaside

Nu är vi ute vid kusten!! Härligt med sand mellan tårna. Barnen har lärt sig ytterligare ett nytt ord på engelska, reccalculeting (omdirigerar) eftersom vi hade GPSen felinställd ett par gånger innan vi tog oss ut från Seattle. Tur att vi har en vanlig karta med oss också, den kan man lita på :-))
Men nu har allt fungerat bra, trafiken är lugn och behaglig. Alla håller i stort sätt hastighets begränsnigarna.
Första stoppet blev Westport och ett Hotel som heter Chatau Westport, låter ju lite som ett skämt men det var helt ok. Ligger nära staranden och har pol + frukost (med laktosfri yoghurt :-)). Vi åt en fantastiskt god middag på The one eyed Crab, alla fyra tog hälleflundra och torsk som var friterad tillsammans med pommes frites. Otroligt fin Fisch and Chips :-)
På stranden kunde vi plocka "dollars" några slags musslor tror vi, Lars har aldrig sett dom och då har han ändå vart i branchen.
Dagen avslutades med ett dop i polen, även tårn har fått smaka på Stilla Havet. Men de är ju aldrig stilla, under nattet tjöt mistluren pga tjock dimma som lättade under morgonen.
Sen drog vi vidare mot Seside och stannade på ett par ställen undre vägen. Bla ett jättehäftigt ställemed färska ostron, de sitter skyltar ut med vägen hela tiden där man serverar ostron. Känns helt absurt att man här äter ostron lite när som. Vi är ju mer vana att det ska vara tillsammans med Champange, men här är det gärna tillsammans med öl, vatten eller läsk. Och i alladess former naturella, stekta, friterade ja det är bara att fortsätta. Bra fantasin sätter stopp.
Stället som vi stannade vid blev Oyster Shack i South Bend påvägen ner mot Sea Side. Ett jättehäftigt ställe som en egenbyggd kiosk, där dom serverade ostraon på en massa olika sätt. Alla i hela familjen smakade och det var första gången för barnen. Oskar tyckte att det var ganska gott faktiskt, som han uttryckte de :-) Hedvig var nog inte lika förtjust. Jättetrevlig kille som vi pratde med, och han berättade med stolthet hur ostronen växte och vilka sorter de var. Här måste ni stanna när ni har vägarna förbi!

Färden gick sen vidare med en ännu nöjdare Lars.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar