Matbloggstoppen

lördag 16 juni 2012

Resa till Östkusten USA: New York, Five Napkins, Amish Bread

NEW YORK!!!!  Nu har vi vart här i tre dagar, första två stratade med regn och varmt. De visade sig vara bra för att besöka våra mål. Frihetsgudinnan inga köer alls men ett paraply fick inhandlas för 5dollar på gatan. Första middagen intogs på Five Napkins i Hells Kitchen, Jet legen satte sig hårt på barnen och vi fick se till att Hedvig höll sig vaken under måltiden, sen sov båda barnen ovaggade. Vi vaknade 05.50 och tog en tidig frukost med Amerikanska pannkakor, Ägg och baccon, Apelsin och Grapefrukt jucie, laktosfri Smoothie. Mot Frihetsgudinnan med tunnelbanan från Times Square, de var en upplevelse!! Kom fram och som sagt inga köer alls. Vi kunde inte gå in eftersom den renoveras men alla var mycket nöjda. Vi promenerade genom Kina town och Litle Italy. Helt makalösa små affärer med olika slags mat och ting. Middagen intog vi såklart på en Italiensk restaurang med pasta och pizza! Tunnelbana "hem" till Times Square igen och in på den största Toys R us. Barnen var i himelen så klart :-)
Andra dagens frukost gick vi till Amish Bread och åt frukost. Ett helt fantastiskt ställe med hembakat bröd och kakor. Pytte litet och kö ut på gatan. De blev vårat "stamställe" för resten av våra frukostar. Hembakat bröd med smör och marmelad, jucie, te och kaffe, mmmmm!!! Vi har tyvärr inget internet på hotelet så nu sitter jag på Starbucks och dom stänger. Vi återkommer när vi är i Seattle igen. Och bilder kommer då också.

4 kommentarer:

 1. Det låter som härliga första dagar "over there". Ni kan vara glada att ni inte är hemma för här regnar det. En helg med bara regn är ju inte direkt vad man önskar men så är den svenska sommaren i år.

  Det verkar ju som om det funkar bra med laktosfri mat. Kul med stamstället ni hittade. Ser fram mot kommande inlägg och bilder från er resa ...

  ... hälsar "22:an"

  PS! Kul att ni gillade ostfyllda Habanero Hot Vax. Det åt vi igår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, just nu fungerar de bra med laktosfrimat. Men de är bara att konstatera att de här år ett land där man äter hela tiden.

   Radera
 2. Wishing we were there....... Njut och ät gott, Viktväktarna tar gärna emot nya medlemmar när ni kommer hem :o)
  C&C

  SvaraRadera
 3. :-) Viktväktarna kommer att få två nya medlemmar, de är ett som är säkert.

  SvaraRadera