Matbloggstoppen

tisdag 26 juni 2012

Resa på Västkusten i USA: Cresent City till Ukiah, Red Wood


Coosbay var inget vidare, så vi körde vidre mot Red Wood skogarna! Vi hann inte längre än till Bandon som låg ca 30min från Coosbay. Där hade vi läst om att det skulle finnas en fin fyr vid hamnen, men den var inget att ha mot våra. Pytteliten, så vi förstog först inte att det var den vi skulle se. Påvägen ut så hittar vi en markand med lokala produkter. Barnen köpte Fudge och Lars hittade så klart en som sålde Ostron. Men han sålde bara hela, hade inte tillstånd att öppna, men Lars fick en kniv och fick öppna det utanför själva marknaden. Många kom och tittade :-)
Sen åt vi den bästa lunchen hittils!!! Ett par ostron till Lars, en fisktaco,en torskburgare och en laxburgare, på ett litet hak vid hamnen, Tony´s Crab Shack. Så himla fräscht och gott. De här får ni inte missa när ni har vägarna förbi.
Nu var vägen riktigt dramatisk, skog som växer på branta klippor och över vägen. Som att köra i en film. Jag blundade en hel del då det var en branta stup (jag är höjdrädd).Vi kom fram till Cresent City och checkade in på ett motel som var byggt av ETT enda Red Wood träd. Det var som om tiden hade stannat där på slutet av 60-talet. Damen i receptionen, med sin man hade skött hotelet sen det byggdes. Hon rekommenderde oss att köra en sväng in i Red Wood där man spelat in Star Wars filmen The return of Jedi. Det var helt magiskt!!! Vi körde på en liten smal skogs väg mellan alla bjässar av Red Wood träd. Alla fyra satt och sa: Kolla där!!! Kolla på den!! Den där är högst!!
Det går inte att återberätta och foton gör inte sitt heller, måste upplevas!!!
Vi åt middag i hamnen på Chart Room. Hedvig har upptäckt pilgrimsmusslor, så hon beställde in bara de, som sjävklart serverades med pommesfrites. Jag och Lars tog en blandad, Jätteräkor, Torsk och Pilgrimsmussla, allt grillat. Vi la oss tidigt för att kunna komma upp i tid till Red Wood skogarna. De var väldigt lyhört på motelet så någon vidare sömn blev det inte ;-)
Första stoppet blev på något som vi sett reklam för, The Trees of Mystery, där fick vi gå in i en del av skogen som var som en park. Hur coolt som helst, allt avslutades med en linbanetur till toppen. Den gillade jag inte alls, eftersom jag är höjdrädd. Men påvägen ner kändes det inte alls så farligt. Barneb älskade de. En jätte tog emot oss utanför, Paul med sin Oxe. Han pratde med oss :-)))
Dagen slutade i Ukaiah, inget vi planerat utan det var de vi orkade. Vi tog in på ett sunkigt hotel och åt en god middag på ett lokat bryggeri/ pub, Ukiah Brewing Co. Dom serverade bara ekologisk mat,vin och bryggde ekologiskt öl. Har ni vägarna förbi ,så stanna gärna till på en bit mat och öl. Stan var inte så vidare rolig. Färden går vidare mot Napa Vally.

Sist men inte minst, vi körde ju även igenom det berömda Red Wood trädet!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar