Matbloggstoppen

lördag 23 juni 2012

Resa på Västkusten i USA: Seaside till Coos Bay

Vi stannade i Seaside i två dagar så att vi kunde njuta av en dag på stranden och komma ur bilen. Att köra bil fungerar jättebra, alla kör verkligen lugnt och är hjälpsamma även i trafiken. De som jag tyckte var värst var att köra över en bro som var jättelång och låg (såg det ut som). Men på slutet var den fruktansvärt hög och arbete på den delen, huuuaaa.
Dagen på stranden i Seaside var skön även fast det blåste och var lite kylig. Man kastade sig inte i Stilla Havet, de var röd flag. Vi avslutade på restaurang Big Foot där Hedvig beställde in den största Nascho tallrik jag sett. Den hettte ju också Big Foot mountin, men Hedvig var nöjd även fast allt inte gick ner.
Lars körde mellan Seaside och Coos Bay och det var helt magiska vyer. Branter med jättegranar och stränder med sanddyner som vi aldrig sett. Tyvärr regnade det till och från hela dagen. Det bästa var när vi stannde på Cannon Beach och gick på stranden när det var lågvatten. Vi kunde gå ända fram till USAs största Haystack, 72meter hög. Där satt det musslor i mängder, sjösjärnor som var gigantiska och fåglar. Därefter blev det ett stopp på en outlet i Lincon City som var väldigt bra, bara vi som hade för lite tid :-). Jag hann i varjefall hitta en skinnjacka för 700:-, lammnappa!!!
Vi har köpt en kylväska där vi kan ha lunchen med oss och picknicka var vi vill. Bara att köpa de man vill ha på en stormarknad. Sen har vi börjat göra som amerikanarna, äta egen frukost på hotelrummet. De är därför det alltid finns en kyl, mikro och te/kaffebryggare på dom flesta hotelrummen. Vi i Sverige är vana att det alltid ingår frukost i hotelpriset men det är väldigt ovanligt här. Vi har gått ut och ätit en del också och fått hotelfrukostar.
Nästa stopp blev vid Sealion Cave (världens största grotta med vilda sjölejon), där fick vi ta en hiss ner ca 60meter och se sjölejon och sjöfåglar. På en klippa på andra sidan kunde vi se ett antal sjölejon ligga och lata sig. Är du där under våren kan du få se hur valar simmar förbi under sin vandring norr ut.
Färden avslutades sent i Coss Bay, ca 20.00 checkade vi in på Red Lion. Inte riktigt det vi hade tänkt oss men vi blev glatt överraskade när vi öppnade dörren in till två sovrum med två TV. Barnen jublade. Det fick bli en Pizza på Abe´s för att det inte skulle bli allt för sent. De blev perfekt, även fast det är midsommar hemma i Sverige :-) Vi utforskar Coos Bay imorgon.
Imorgon tar vi sovmorgon och rullar sedan vidare mot Red Wood skogarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar