Matbloggstoppen

söndag 15 januari 2012

Biff Rydberg


En riktig klassiker som går hem i alla åldersgrupper, jag tycker att senapsåsen är riktigt viktig och det är först när den blandas med resten som den kommer till sin rätt, så bli inte förskräckt när du provsmakar, den är inte god för sig själv.

4 personer

800 gr. oxfilé
2 dl finhackad gullök
16 potatisar (medelstora)
4 äggulor i skal
Smör och olja
salt och pepparBörja med att skala potatisen och tärna den i cm stora tärningar (som pytt i panna) lägg de i vatten. Gör senapssåsen se nedan), tärna sen oxfilén i dubbelt så stora bitar som potatisen.  Smält en rejäl klick smör i en liten kastrull och låt löken puttra mjuk i det på låg värme. Häll av potatisen och torka den i en handduk stek den (dela upp så att den inte kokar) i en blandning av smör och olja, tänk på när potatisen tystnar är det dax att vända den, krydda med salt och svartpeppar håll varm. När potatisen är klar stek oxfilén i en het stekpanna låt den inte bli genomstekt, servera direkt med potatisen på en sida, oxfilén på den andra, i mitten löken och som kronan på verket äggulan. Såsen serveras bredvid.


Senapssås

1 dl vispgrädde
1 msk socker
1,5 msk Colemans senapspulver
1 msk skånsk eller vanlig senap.

Vispa grädden ihop med senapspulvret och sockret tills den är lättvispad rör då i den skånska senapen. Servera i en skål bredvid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar