Vad hindrar oss från att laga god mat på bra råvaror alla dagar i veckan? Vi skulle säga planering och idétorka. Med god planering och bra idéer så tror vi att det blir lättare att äta god vällagad mat med gott samvete som dessutom alltid är laktosfri. Vi ville göra detta för att hjälpa andra med planeringen och samtidigt vill vi få chansen till mer inspiration och en levande diskussion om vad och varför vi äter och till vilket pris.
söndag 15 januari 2012
Biff Rydberg
En riktig klassiker som går hem i alla åldersgrupper, jag tycker att senapsåsen är riktigt viktig och det är först när den blandas med resten som den kommer till sin rätt, så bli inte förskräckt när du provsmakar, den är inte god för sig själv.
4 personer
800 gr. oxfilé
2 dl finhackad gullök
16 potatisar (medelstora)
4 äggulor i skal
Smör och olja
salt och peppar
Börja med att skala potatisen och tärna den i cm stora tärningar (som pytt i panna) lägg de i vatten. Gör senapssåsen se nedan), tärna sen oxfilén i dubbelt så stora bitar som potatisen. Smält en rejäl klick smör i en liten kastrull och låt löken puttra mjuk i det på låg värme. Häll av potatisen och torka den i en handduk stek den (dela upp så att den inte kokar) i en blandning av smör och olja, tänk på när potatisen tystnar är det dax att vända den, krydda med salt och svartpeppar håll varm. När potatisen är klar stek oxfilén i en het stekpanna låt den inte bli genomstekt, servera direkt med potatisen på en sida, oxfilén på den andra, i mitten löken och som kronan på verket äggulan. Såsen serveras bredvid.
Senapssås
1 dl vispgrädde
1 msk socker
1,5 msk Colemans senapspulver
1 msk skånsk eller vanlig senap.
Vispa grädden ihop med senapspulvret och sockret tills den är lättvispad rör då i den skånska senapen. Servera i en skål bredvid.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar