Det här är ett recept som jag hittade i en receptfolder när matlagningsyoghurt lanserades, mer än 10 år sedan. Och i stort sett alla recept som jag provat där i genom åren har blivit favoriter.
För 4port:
2 kycklingfiléer eller ca 250g
2 paprikor, gärna en röd och en gul
1 mindre purjolök
1msk smör (laktosfritt)
8dl vatten
2 hönsbuljontärningar
2 avokados
2 msk vetemjöl
2dl laktosfri turkisk yoghurt
1krm cayennepeppar
½dl hackad persilja
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Kärna ur paprikorna. Skär paprikorna och purjolöken i strimlor. Fräs allt i smör i en gryta. Späd med vatten och lägg i buljongtärningarna.Låt soppan koka 5min. Dela avokadosarna och ta bort kärnorna och skal. Mosa den ena och skär den andra i tärningar. Rör ut mjölet i yoghurten. Rör ner det i soppan och låt den koka i 3 min. Rör ner avokadomoset och tärningarna, cayennpeppar och persilja i soppan. Låt soppan bli varm men inte koka mer.
Servera med ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar