Vad hindrar oss från att laga god mat på bra råvaror alla dagar i veckan? Vi skulle säga planering och idétorka. Med god planering och bra idéer så tror vi att det blir lättare att äta god vällagad mat med gott samvete som dessutom alltid är laktosfri. Vi ville göra detta för att hjälpa andra med planeringen och samtidigt vill vi få chansen till mer inspiration och en levande diskussion om vad och varför vi äter och till vilket pris.
lördag 8 januari 2011
En god linsallad med ingefära och citron
Häll kokande vatten över linserna och låt stå i 1 timme. Baka hela rödbetor med skal på i 200 grader med lite olja på. när 10 minuter återstår så läggt in en tärnad morot och en tärnad palsternacka. Finsrimla en rejäl bit ingefära. Skala rödberorna när dom svalnat och klyfta dom, blanda samman alla ingredienser och smaäksätt med pressad citron, olivolja, salt och peppar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
De här salladen är sååå god. Prova!!
SvaraRadera