Snabbmat helt enkelt!! De brukar bli på fredagar som jag gör pesto för det är så gott med ett glas vin till.
Börja med att sätta på en stor kastrull med vatten som du saltar. Använd gärna en pasta som är skruvformad tex Fusillini, då fastnar peston bättre och rinner inte bara av.
Jag använder vår mixer (KitchenAid) till peston.
Ta en vitlök, två krukor färsk basilika, 100gram parmensan ost och ca 1dl olivolja. Mixa alla "torra" ingredienser, färsk basilika brukar jag ta allt på, blad + stammar. Tillsätt därefter olivoljan, lite i taget.Under tiden har vattnet kokat upp och du lägger i pastan. När du kokat pastan ett tag tar du lite pasta vatten, ca ½dl och mixar ihop med övriga ingredienser. Tillsätt lite i taget för att få den konsistensen du vill ha. De är pastavattnet som är hemligheten för peston att bli bra!
Servera genast när pastan kokat klart och toppa med riven parmensan.
Prova peston de kan bli en favorit hos er också!!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar