Vad hindrar oss från att laga god mat på bra råvaror alla dagar i veckan? Vi skulle säga planering och idétorka. Med god planering och bra idéer så tror vi att det blir lättare att äta god vällagad mat med gott samvete som dessutom alltid är laktosfri. Vi ville göra detta för att hjälpa andra med planeringen och samtidigt vill vi få chansen till mer inspiration och en levande diskussion om vad och varför vi äter och till vilket pris.
söndag 23 januari 2011
Riktig gott rödvin med mycket smak
Det är kul att gå omkring på Systemet och leta efter gröna etiketter och vårt bolag ute vid Coop sköter detta bra, varför ekologiskt då? jo vi tror på att undvika gift så mycket som möjligt och att det med naturlig odlingsteknik blir bättre smaker. Vi är inte fundamentalister men det är som två vi känner, Mats och Anna brukar säga "har man väl börjat så går man inte tillbaka". Så börja som oss leta gröna etiketter på bolaget.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mats och Anna har många poänger de! I veckans eko för någon vecka sedan stod det dock att ekologiskt vin inte nödvändigtvis är så giftfritt som man kan tro. Märkningen visar ju bara att druvorna är ekologiskt odlade men sen behöver det inte deklareras vad som tillsätts under själva tillverkningsprocessen och kan visst vara lite allt möjligt. Kolla in den här länken: http://ekoladan.se/Newsletter/newsletter_2010_50.pdf
SvaraRaderaDet är absolut så att det inte är garanterat giftfritt men jag vet att det inte sitter gift på skalen och att vattnet vid odlingen förblir giftfritt.
SvaraRaderaEtt Kravmärkt röttvin i bag-in.box, som jag rekomenderar är GOSA.
SvaraRaderaGosa görs på druvan Monastrell och kommer från den sydöstra delen av Spanien. Monastrell är samma druvsort som i Frankrike går under namnet Mourvèdre.