Matbloggstoppen

onsdag 9 mars 2011

Äggstekt sejfilé

Dags för fotbollsträning och lite snabb fisk, detta behövs för 4 personer

400 gr sejfilé fryst eller färsk kolla gärna efter MSC märkning
ca. 1 dl vetemjöl
2 ägg
2 msk vatten
salt, peppar
Smör och olja att steka i
vill du hotta till det lite så blanda lite curry i mjölet

Enkel variant på rivna morötter
Skär filéerna i mindre bitar, vispa upp äggen med vattnet. Sätt på stekpannan så att den är varm lägg i smöret och oljan. Doppa fisken först i mjölet och skaka av doppa sen i ägget och lägg direkt i stekpannan, jag brukar se till att bryna fisken och sen när alla bitar är bruna så kör jag in dom i ugnen, 160 grader tills de är färdiga. Då blir alla bitar nystekta samtidigt. Idag serverades fisken med kokt potatis, rivna morötter och en klyfta citron att pressa över.

Variant på rivna morötter
Riv 4 morötter och 2 rödbetor på grova sidan, riv 2 cm ingefära på den fina sidan. Blanda rotsakerna salt, risvinäger och lite rapsolja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar