Makrill är en nyttig fisk som vi ofta återvänder till, vi gillar den knaprigt stekt med smakrika tillbehör att det dessutom går fort gör ju inte saken sämre.
Till 4 personer
400 gr makrillfilé denna gång var det fryst, den svenska makrillen dröjer lite tills vi får.
2 vitlöksklyftor finhackade
vetemjöl till paneringen
1 näve hackad bladpersilja
salt och peppar
smör och rapsolja till stekning
Till såsen
3 dl turkisk yougurt
2 msk. hackade inlagda soltorkade tomater
4 droppa flytande honung
salt och peppar
Blanda allt till såsen smaka av med salt och peppar. Den blir godare om den får stå över natten.
Vänd fiksfiléerna i vetemjöl och stek dom i smör blandat med olja. Börja med att stek skinnsidan och avsluta med köttsidan, när du vänt fisken så tillsätt vitlöken och persiljan. Servera sen med skinnet uppåt så blir det inte mjukt utan håller sig knaprigt. Till detta serverade vi broccoli som vi stekta med rödlök i lite smör (vi har alltid broccoli i frysen) och kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar