Matbloggstoppen

måndag 14 mars 2011

Scones

Detta är riktigt gott när det är lite bråttom och man vill skämma bort sig lite grann, för visst är det något speciellt med doften av nybakat bröd.

Här nybakade scones med creme cheese
och hemgjord jordgubbssylt
4 personer

9 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 gram smör
4 dl mjölk

Balanda de torra ingredienserna och tillsätt sen smöret som du delat i små tärningar (Oskar hjälpte mig med att knåda ihop degen, kladdigt och skönt) massera mjölet och smöret tills smöret är finfördelat, häll sen i mjölken och blanda snabbt till en deg. Fördela sen degen på bakplåtspapper och baka av i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter eller tills de har fått fin färg. Du kan baka ut dom i portions storlek eller i stora biter, gör dom ca. 1 cm tjocka och glöm inte att nagga dom med en gaffel innan du stoppar in dom i ugnen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar