Sylvia frostade av frysen och längst in låg en påse med trattkantareller och ett paket renskav som jag fick med mig från Kiruna i höstas. Till detta behövs
1 paket renskav eller något annat skav
1 gullök
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 enbär
2 hg färsk svamp (skogschampinjoner är goda) eller frysta trattkantareller
2 dl vispgrädde ekologisk laktosfri
1 påse frysta ekologiska rotsaker jag provade 1 love Eco från ICA
salt och peppar
Lite maizenamjöl
smör att steka i
Skala och hacka löken grovt (det är bra med stora bitar för då kan barnen lätt plocka bort den), fräs den i lite smör när den börjar bli mjuk lägg i renskaven och se till att ta i sär den och bryn runt om, tillsätt sen svampen som du skivat, och fortsätt att fräsa, salta och peppra.
Häll i vattnet och buljongtärningen, enbären, rotsaker och vispgrädden låt koka upp, smaka av med salt och peppar och red av med lite maizena och vatten till en lagom konsistens. Vi serverade med pressad potatis och garnerade med lite frysta lingon.
-
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar