Matbloggstoppen

söndag 31 juli 2011

Jordgubbstårta


En härlig sommartårta!!




Börja med att göra degen till skalet, gärna i en matberedare.
2½ dl vetemjöl
½ dl socker 
1 tsk vaniljsocker
150 gr smör (rumstemperatur)
Mät upp mjöl, socker och vaniljsocker i skålen. Lägg i smöret i små klickar. Arbeta snabbt ihop degen. Degen ska inte vila, utan platta ut den med mjölade fingrar i en spingform. 

2 paket Philadelphiaost Ost á 200gr (Cream cheese från Valio är laktosfri)
2 ägg
½dl strösocker
2tsk vanilj socker
rivet skal från 1st citron
Blanda alla ingredienser och häll i skalet som du sen bakar av i ugnen, 200 grader i ca 20min.

1liter färska jordgubbar som du delar och lägger i skalet med fyllningen som har fått svalna. Den här tårtan kan även göras med andra bär och frukter.

Blötlägg 4st gelatinblad. Blanda 2dl stark jordgubbssaft och koka upp. När den kokar dra av den från spisen och rör i gelatinbladen som du har kramat ur innan. Ställ kastrullen i kallt vatten så att det kyls fort. Ställ sen in i kylen. När saften börjar bli "simmig" skeda den med en matsked över tårtan med jordgubbarna på, lite i taget.
Serveras rumstempererad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar