Matbloggstoppen

onsdag 13 juli 2011

Kryddig torsk

God kryddig fisk som går snabbt att laga, jag gör den med smör den här gången men det går också bra med olja.

500 gr Torskrygg MSC märkt
25 gr. smör
1,5dl ströbröd ekologiskt så klart
Spiskummin, salt, peppar, paprikapulver,torkad ingefära

Till såsen tog jag 3 dl gräddfil som jag smaksatte med pressad citron, salt, peppar och mycket hackad gräslök.

Låt smöret bli rumstempererat och dela det sen i mindre bitar som du finfördelar i ströbrödet och kryddorna (när det gäller kryddorna är mängderna svåra du får prova dig fram).
God avslutning på måltiden
Lägg upp torsken på en oljad ugnsfast form, fördela ströbrödsblandningen över och baka i ugnen på 160 grader ca. 10 minuter, kör sen upp värmen till 220 grader och kör tills toppningen får färg och är knaprig, passa så att du inte bränner den.
Severa med kokta färska grönsaker så som färsk blomkål och färsk vitkål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar