Matbloggstoppen

torsdag 23 juni 2011

Äppel och currysill

Valio har kommit med en fantastiskt bra smetana (står i laktosfria hyllan) som är kanaon när det gäller att göra snabba sillar. Köp några burkar minutsill och krydda på.
Här kommer några tips.

Curry och äppelsill
1 brk minutsill
1 brk smetana
2 msk äppelmos
curry efter smak
salt och peppar

Blanad allt utom sillen och smaka av. låt sen sillen droppa av 10 minuter i en sil, blanda sen ihop låt stå ett par timmar och njut med en kall öl och snaps

Asiatisk sill

1/2 pkt frysta asiatiska kryddor findus
Rivet skal från en lime
1 brk smetana
1 brk minutsill
salt och peppar

Blanda allt utom sillen och smaka av. låt sen sillen droppa av 10 minuter i en sil, blanda sen ihop låt stå ett par timmar och njut med en kall öl och snaps

Ansjovissill

1 rödlök
1 brk ansjovisfiléer
1/2 dl hackad dill
1 brk smetana
1 brk minutsill
salt och peppar

Hacka löken och ansjovisen blanda sen allt utom sillen och smaka av. låt sen sillen droppa av 10 minuter i en sil, blanda sen ihop låt stå ett par timmar och njut med en kall öl och snaps

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar