Vad hindrar oss från att laga god mat på bra råvaror alla dagar i veckan? Vi skulle säga planering och idétorka. Med god planering och bra idéer så tror vi att det blir lättare att äta god vällagad mat med gott samvete som dessutom alltid är laktosfri. Vi ville göra detta för att hjälpa andra med planeringen och samtidigt vill vi få chansen till mer inspiration och en levande diskussion om vad och varför vi äter och till vilket pris.
torsdag 23 juni 2011
Stekta kycklinglår med potatis
Jag köpte färska kyclinglår som jag kryddade med parikapulver, spiskummin, gotlänsk favoritkrydda samt olja och limesaft och självklart salt och peppar. Ställ in en tom lånpanna med olja i ugnen på 200 grader. Tvätta färskpotatis och skiva den gör lika dant med zuccini (vi använder detta mycket just nu för vi skördar för fullt) och rödlök. När plåten är varm häll i grönsakerna och lägg kycklingen ovanpå stek klart i ugnen på 200 grader ca. 25 minuter servera direkt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar