Vad hindrar oss från att laga god mat på bra råvaror alla dagar i veckan? Vi skulle säga planering och idétorka. Med god planering och bra idéer så tror vi att det blir lättare att äta god vällagad mat med gott samvete som dessutom alltid är laktosfri. Vi ville göra detta för att hjälpa andra med planeringen och samtidigt vill vi få chansen till mer inspiration och en levande diskussion om vad och varför vi äter och till vilket pris.
tisdag 21 juni 2011
stekt lax med ljummen potatissallad
Äntligen dax för lite fisk och barnen gråter inte när det blir lax, jag tänker alltid lite extra när det gäller lax då odlingen inte är speciellt vänlig för haven.
4 personer
500 gram laxfilé utan skinn och ben
12 Färskpotatisar av större modell
3 dl ekologisk gräddfil
2 msk fransk senap
1 tsk timjan
2 msk kapris
salt och peppar
lite av det gröna från knipplöken strimlat i fina strimlor
smör till stekningen
Blandade grönsaker, jag hade zuccini, fänkål och knipplök
Koka den tvättade färskpotatisen och blanda undertiden gräddfilen, senapen, timjan, kapris, den strimlande knipplöken, salt och peppar. När potatisen är klar så låt den ånga av skär den sen i grova bitar mens den är varm och blanda ned i gräddfilssåsen, den varama potatisen kommer att göra att såsen tjocknar. Stek sen grönsakerna (som du skurit i grova bitar) i lite smör tills de är mjuka och brynta smaka av med salt och peppar. Stek sen laxbitaran och salta och peppra. Lägg upp snyggt på tallrikarna och servera potaissalladen brevid.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar