Matbloggstoppen

torsdag 6 oktober 2011

Panerad sejfilé med äppel och curry sås

Jag gillar verkligen att ägg panera fisk, därför blir det lite olika varianter på den.

400 gr sejfilé fryst eller färsk kolla gärna efter MSC märkning
ca. 1 dl vetemjöl
2 ägg
2 msk vatten
salt, peppar
Smör och olja att steka i
vill du hotta till det lite så blanda lite curry i mjölet

Skär filéerna i mindre bitar, vispa upp äggen med vattnet. Sätt på stekpannan så att den är varm lägg i smöret och oljan. Doppa fisken först i mjölet och skaka av doppa sen i ägget och lägg direkt i stekpannan, jag brukar se till att bryna fisken och sen när alla bitar är bruna så kör jag in dom i ugnen, 160 grader tills de är färdiga. Då blir alla bitar nystekta samtidigt. Idag serverades fisken med kokt potatis, kokt blomkål och äppel o curry sås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar