Matbloggstoppen

torsdag 20 oktober 2011

Kycklingryta med trattkantareller

Efter att ha vittja skogen på lita av höstens guld så var det dax att tillreda dem.

4 personer

900 gr kycklinglår med ben och skinn
5 dl trattkantareller
3 dl vispgrädde
1 kycklingbuljongtärning
2 röda lökar
2 morötter
vatten
salt och peppar
smör

Vänd kycklinglåren i vetemjölet och bryn bitarna i smöret ta ur de i pannan, bryn sen löken och morötterna som du delat i grova bitar. Lägg sen i svampen och och bryn den också, när svampen är klar så lägg tillbaka kycklinglåren och häll på grädden och vattnet så att kycklingen täcks, lägg i buljongtäningen och koka försiktigt i 20 minuter smaka av med salt och peppar, red av grytan med maizena blandat med vatten, gör inte såsen för tjock. Servera med pressad potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar