Matbloggstoppen

söndag 30 oktober 2011

Indisk kycklingryta med ris

Jag fick en kryddblandning av en god vän från Jemen det är hans familjs hemliga recept, nu kommer ni tyvärr inte ha tillgång till detta mästerverk så jag kommer föreslå lite andra möjligheter.

500 gr. kycklinglårfileér
2 gula lökar
2 morötter
1 burk cocosmjölk (krav märkt)
Krydda med Gara masala, eller blanda gurmeja, oregano, paprika, spiskummin och chili eller använd grön Thailänsk curry.
1 stor broccoli eller 200 gr. fryst
Vetemjöl
Salt och peppar

Vänd kycklinfiléerna i vetemjöl och stek dem i smör tillsammans med klyftad lök när ena sidan är brynt så krydda (glöm inte slat och peppar) och låt det fortsätta att bryna. Häll sen i cocosmjölken och morötterna som du skivat i skivor häll också i en burk med vatten. Låt det hela småkoka i 20 minuter utan lock smaka av med salt och peppar tillsätt broccolin och låt den koka mjuk och servera med basmatiris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar