Matbloggstoppen

onsdag 12 oktober 2011

Mandarin tårta

Den här tårtan gjorde jag på Oskars födelsedag när han fyllde fyra och efter det är den som alltid önskas. Så blev det även i år när det var tio års firande.

Tårta 12bitar
En tårtbotten i tre delar (bakar när jag hinner)
Marsan kräm ca 3dl
2 burkar inlagda mandariner
3dl vispgrädde

Första dagen:
Bland marsan kräm enligt anvisningar och ställ kallt för att tjockna. Häll lite av mandarin spadet på första botten och därefter ett lager av marsankräm. Mandariner efter tycke, men det smakar bra med många :-).
Gör likadant med nästa lager av tårtbotten och sen på med översta tårtbotten. Låt den stå över natten med plastfolie.

Andra dagen:
Vispa grädden och bred ut över tårtan.
Dekorera med med mandriner.
Färdig att servera på kalaset!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar