Matbloggstoppen

måndag 3 oktober 2011

Pasta med Bacon och kantareller

Vi fick ett sms att grannen hade fullt med svamp som sökte nya ägare (tack familjen Brandin), vi var inte sena att tacka ja och detta blev resultatet, en snabb pasta med skogens guld och bacon.

4 personer
1 burk cremé fraiche
1 pkt ekologiskt bacon
1 liter ostekta kantareller (jag har blandat trattisar och gula)
1/2 finhackad gullök
500 gr pasta
smör till stekning
salt och peppar


Finstrimla baconet och stek det knaprigt låt det rinna av på lite hushållspapper. När baconet svalnat blanda ned det i creme fraichen och smaka av med salt och peppar, jag tog lite rökt salt för att förstärka bacon smaken. Koka pastan och stek undertiden svampen med den finhackade löken salta och peppra. Häll av pastan och blanda i creme fraiche blandningen smaka av med salt och peppar, servera genast med den stekta svampen så att var och en får ta så mycket svamp den vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar