Matbloggstoppen

måndag 29 augusti 2011

Pytt i panna med stekt ägg

När jag får lite kött eller korv över så brukar jag frysa det i små påsar och rätt som det är så räcker det till en pytt i panna. En god variant är också att dra skinnet av två isterband och tärna ned dom, stek dom och blanda dom i potatisen och löken.

4 personer

12 potatisar
2 rödlökar
3 morötter
blandat kött

Skala potatisen, morötterna och tärna den fint, lägg tärningarna i vatten. Hacka löken fint och börja med att steka den långsamt i smör, häll sen bort vattnet från potatisen och låt den droppa av i ett durkslag. Häll upp löken på en långpanna och håll den varm i ugnen, stek sen löken och morötterna i omgångar tills den får fin färg, använd olja blandat med smör krydda med salt och peppar och häll upp i långpannan. Avsluta med att  steka köttet blanda i det i långpannan, smaka av med worcester sauce, salt och peppar. Servera med stekta ägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar