Riktigt sen från jobbet idag och riktigt bråttom, lovat barnen aioli och fisksoppa bara att genomföra, detta gjorde jag.
4 Personer
400 gr MSC märkt sejfilé
1 liten fänkål
2 morötter
1 vitlöksklyfta
1 zuccini
10 potatisar
2 dl vispgrädde
1 1/2 Fiskbuljongtärning
Olja
8 dl vatten
salt och peppar
Strimla fänkålen fint, skala potatisen och skiva den tunt detsamma med moroten och låt vitlöken gå samma väg dela zuccinin i tärningar. Fräs fänkålen, moroten, vitlöken i lite olja i en stor kastrull tills det börjar bli mjukt och genomskinligt. Lägg sen i potatisen, vattnet, buljongtärningen, zuccini och grädden och låt det koka tills potatisen börjar bli mjuk, dela under tiden fisken i skivor, när potatisen är mjuk tillsätt fisken och låt grytan småbubbla tills fisken är klar.
Aioli på 2 minuter
2 äggulor
1 1/2 dl neutral matolja
1 tsk frans senap
1 pressad vitlök
Lite citronsaft
Lite cayennepeppar
Salt
Fukta en wettexduk och ställ sen en skål ovanpå den (så kommer den stå stilla när du vispar). Lägg i äggulor och senap och börja vispa, tillsätt oljan och börja med lite i tagen, kolla att oljan hela tiden binder in i äggen, när du fått i ca 1/2 dl så tillsätt resten i en tunn stråle under vispning, smaka av med kryddorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar