Matbloggstoppen

fredag 5 augusti 2011

Morbror Jörgens tonfiskröra

Goda matiga mackor är något vi vill ha till stranden eller bara under loppisrundan, denna röra går också utmärkt att använda till pinchosmackor av baskiskt snitt. Morbror Jörgen brukar bjuda på denna röra på gott bröd med en källarsval pilsner eller torr cider av engelsk typ.

Detta använder vi till en sats

1 brk tonfisk i vatten, häll bort vattnet
1/2 finhackad rödlök
1 liten röd chili eller mer om det önskas hetare, vill du ha mildare så ta bort kärnor och de vita mellanväggarna
1/2 dl majonäs

Blanda allt och smaka av om du vill ha det hetare och vill du att det skall bli krämigare så tillsätt lite mer majonäs.

2 kommentarer:

  1. Nej,nej!En burk till fyra???Undra på att barnen går hungriga!För snålt till taget.En burk är för åtminstone två!Äter folk så litet?

    SvaraRadera
  2. Det är i och för sig väldigt gott så nog kan man ta två burkar. men receptet är upplagt som ett tilltugg just här :-)

    SvaraRadera