Matbloggstoppen

måndag 8 augusti 2011

Ugnsbakad laxfilé med soltorkade tomater

God ugnsrätt som är snabb att laga, vill du förbereda så går det att blanda tomatröran dagen innan så är det bara att smeta på och baka av när du är hungrig.

4 Personer

500 gr. laxfilé
1 burk creme fraiche
1/2 dl riven färsk parmensanost
50 gr soltorkade tomater
1/2 finhackad rödlök

Blötlägg tomterna i 5 minuter i rikligt med vatten, spola av dom och finhacka. Blanda ihop alla ingredienserna och smaka av med peppar. Salta och peppra laxen bre sen på tamatröran och baka i ugnen på 200 grader ca. 10 minuter eller tills laxen är genombakad, tänk på att inte baka för länge laxen skall vara glansig inuti.

2 kommentarer:

  1. Jag gjorde lax efter detta recept och det blev bara så himla gott. Så tack så mycket.

    SvaraRadera