Matbloggstoppen

fredag 23 september 2011

Kryddstekta kycklinglår

Inspirerad av Indien där man ofta fräser kryddorna i olja eller som i detta fall smör för att få fram smakerna.

4 Personer

900 gr kycklinglår med ben
1 msk Sichuanpeppar
1 tsk. curry
1 tsk. chilipulver
25 gr smör
3 små gula lökar
2 klyftor vitlök
2 morötter
salt och peppar


Smält smöret i en stekpanna, stöt under tiden pepparn och blanda med de andra kryddorna. När smöret börjar fräsa så lägg i kryddorna och låt fräsa 1 minut under omröring. Lägg sen i kycklingen och bryn den runt om, när den är brun tillsätt grönsakerna salta och peppra, sänk värmen och lägg på ett lock. Vänd kycklingen varje 10:e minut och låt den steka i ca 40 minuter. När kycklingen är klar så ta av locket och låt spadet koka ihop i 5 minuter, jag tillsatte lite frysta bönor sista minuterna. Servera med yoghurt med asiatiska smaker och klyftpotatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar