Matbloggstoppen

måndag 5 september 2011

Panerad torskrygg

1 pkt. 400 gr fryst torkfilé msc märkt
2 ägg
2 msk. vatten
ca 1dl vetemjöl
ca. 2dl. skorpmjöl
salt och peppar
olja och smör till stekningen

Sätt ugnen på 150 grader
Det blir lättast om fisken är lite halvfrusen, skiva den rakt över i fiskpinnestorlek.
Vispa upp ägget med vattnet och häll upp mjölet (krydda mjölet med salt och peppar) och skorpmjölet på olika tallrikar.
Vänd fisken först i , mjölet se till att det täcker runt om doppa sen fiskbitarna i ägget och se til att det fastnar lägg de sen i skorpmjölet och vänd runt så att även skorpsmulorna täcker.
Lägg en riktig bit smör i stekpannan och en rejäl slurk olja, fega inte här.
När pannan blivit varm bryn fisken så att dem blir bruna dom behöver inte bli klara utan lägg dom på ett ugnssäkert fat och när alla är bruna så låt dom bli klara i ugnen så minskar oset lite grann.
Vi åt detta med kokt potatis.

Barnens bästa sås:
2dl Gräddfil
2msk chili sås
1msk ketchup
smaka av med salt och peppar


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar