Matbloggstoppen

onsdag 21 september 2011

Vegetariska quinoabiffar och risbiffar med tonfisk

Quinoa biffar går alltid hem hos oss prova, jag lovar att det fungerar på hela familjen. Risbiffaran gjorde jag bara för att det fanns ris kvar sen igår.

Quinoabiffar 
4 personer

2 dl Quinoa
2 ägg
2 dl riven ost
2 msk bovetemjöl eller maizena
1 dl kvarg eller kasella
salt och peppar
olja och smör till stekning


Lägg quinoan i en sil och skölj den med kokande vatten (detta för att få bort bitterämnen). Koka den sen i 4 dl vatten i 15 minuter stäng av och låt den dra i 10 minuter. Se till att quinoan kallnar och blanda sen in resten av ingredienserna, provstek och smaka av. Om den är för lös så tillsätt mer ägg eller bovete. servera med färska grönsaker och yoghurt smaksatt med örter.





Risbiffar med tonfisk

4 personer
4 dl kokt ris, hos oss innebär det kokt fullkornsris från Saltå
2 msk. maizenamjöl
1/2 dl riven parmensanost
2 ägg
lite färsk chili finhackad
2 msk kapris
1 brk tonfisk i vatten

Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Stek sen biffarna i smör blandad med olja så att de blir gyllenbruna och knapriga.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar