Matbloggstoppen

torsdag 22 september 2011

Makaronilåda

Den här rätten är något som jag fick som barn. Ett riktigt barndomsminne, för jag gillade det så klart :-) Mina barn gillar det också men ingen favorit än så länge. Får väl göra det oftare.
Det går alldeles utmärkt att gör den med överbliven pasta och om du får någon bit skinka,bacon,falukorv eller kassler över.

Till fyra pers:
7dl makaroner (ej snabb makaroner)
ca 2hg skinka, kassler eller något annat rökt kött
4ägg
3dl mjölk
salt
peppar
1krm muskotnöt

Koka makaronerna enligt anvisningar. Tärna skinkan.
Vispa ihop äggen med mjölken och krydda med salt, peppar och muskotnöt. Blanda skinkan med makaronerna och häll i en ugnsfast form. Häll äggblandningen över och grädda i 200 grader ca 30min eller tills den har fått lagom med färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar