Matbloggstoppen

söndag 11 december 2011

Griljering till julskinka

Det är alltid snyggt att griljera skinka fast jag aldrig ser någon som äter upp den . Det är också en av de saker som luktar riktigt mycket jul när man gör det. Min mamma gör alltid detta på lilljulafton sen får man smaka en ljummen skiva julskinka med ett glas öl och en liten en av pappas hemkryddade besk (besken återkommer sen på julafton då det är den perfekta grötsupen säger far).

Detta räcker till en skinka på 2 kg, är den större så dubbla satsen

1 dl ströbröd
1 dl senap
3 ägg
extra ströbröd och lite vetemjöl

Skär bort svålen på skinkan och pudra över lite vetemjöl, blanda sen ingredienserna och smeta på blandningen på skinkan, strö sen över ströbröd och kör in den i ugnen på 200 grader grill, vakta den så att den inte bränns. Ta sen ut den så att den får svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar