Matbloggstoppen

tisdag 20 december 2011

Inlagd sill

Vanlig inlagd sill är ett måste på julen, jag kokar en vanlig lag och använder färdig inläggningssill på burk.

6-8 personer på julbordet
2 burkar inläggningssill eller salt sill som du vattnar ur under natten
1 dl ättikssprit 12%
2 dl socker
3 dl vatten
4 nejlikor hela
6 kryddpepparkorn
1 stor rödlök
5 cm purjolök strimlad
1 morot i tunna skivor

Blanda ättika, socker och vatten tillsammans med nejlikor och kryddpeppar i 5 minuter kolla så att sockret löst sig, låt lagen kallna. Skiva löken och häll av sillen varva sen sill och grönsaker i en snygg glasburk avsluta med att hälla på lagen, låt den stå minst ett dygn så att smakerna får mogna.

1 kommentar:

  1. Tack för ett mycket gott recept. Resultatet blev jättebra.
    http://sites.google.com/site/amazongiftsandproducts/

    SvaraRadera