Matbloggstoppen

lördag 3 december 2011

Wilda Wallenbergare med smak av julen

God och riktigt fin rådjursfärs från devilda i Järna är basen i denna rätt som jag smaksatt med pepparkaka.

4 personer

500 gr rådjursfärs
2 ägg
2dl vispgrädde
1 dl krossade pepparkakor
1 dl ströbröd
smör
salt och peppar

Kör färsen i foodprocessorn tills det att den börjar "tumla" runt tillsätt då äggen, när dom är inblandade så häll sakta i grädden, smaka av med salt och peppar. Blanda ströbrödet med pepparkakorna och strö ut hälften av blandningen på en skärbräda, forma 6 biffar och lägg de på skärbrädan och strö över resten av ströbrödsblandningen. Bryn sen biffarna i rikligt med smör baka de sen klara i ugnen ca 15 minuter i 160 grader. Servera med råstekt potatis, polkabetssallad och pepparkakssås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar