Matbloggstoppen

tisdag 27 december 2011

Kryddig Yoghurtpannacotta med hallon (laktosfri)

En härlig efterrätt som passar bra att förbereda dagen innan du har dina gäster på middag. Går att göra helt laktosfri!
För 6-8 personer
2 kanelstänger
1 grön kardemumma pung
1½dl vispgrädde (laktosfri)
3/4dl strösocker
2tsk vaniljsocker
2 gelatinblad
3dl yoghurt (10%) (laktosfri)
1 paket frysta, tinade hallon (250gr)
2msk flytande honung

Stött kanelstången och kardemumman i en mortel. Blanda grädde, socker, kanelstång, kardemumma och vaniljsocker i en kastrull. Koka upp och låt koka i 1 minut. Ta kastrullen från platan och låt dra i 15minuter. Sila av kryddorna i en nätsil.
Lägg gelantinbladen i kallt vatten i ca 5minuter. Krama ur bladen och låt smälta på svag värme i en kastrull tillsammans med ½dl av gräddblandningen. Rör ner gelatinblandningen i resten av gräddblandningen. Bland i yoghurten. Häll upp i 6-8 små glas och låt stå i kylen i ca 4timmar.
Tina hallonen, mixa med stavmixer. Sila bort kärnorna i en nätsil. Blanda hallonpurén med honung. Hit kan du förbereda.
Toppa pannacottan med hallonpurén precis före servering.

Om du vill ha ett snyggt upplägg:
Fyll en form med grovt salt. Ställ glasen i saltet så att de lutar lite. Använd en spritspåse för att fylla glasen med smeten, jämna ev kanten med en sked. Ställ formen i kylen i ca 4timmar. Ta ut glasen ca 30minuter före serveringen. Ställ glasen upprätt och skeda i hallonpurén.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar