En härlig efterrätt som passar bra att förbereda dagen innan du har dina gäster på middag. Går att göra helt laktosfri!
För 6-8 personer
2 kanelstänger
1 grön kardemumma pung
1½dl vispgrädde (laktosfri)
3/4dl strösocker
2tsk vaniljsocker
2 gelatinblad
3dl yoghurt (10%) (laktosfri)
1 paket frysta, tinade hallon (250gr)
2msk flytande honung
Stött kanelstången och kardemumman i en mortel. Blanda grädde, socker, kanelstång, kardemumma och vaniljsocker i en kastrull. Koka upp och låt koka i 1 minut. Ta kastrullen från platan och låt dra i 15minuter. Sila av kryddorna i en nätsil.
Lägg gelantinbladen i kallt vatten i ca 5minuter. Krama ur bladen och låt smälta på svag värme i en kastrull tillsammans med ½dl av gräddblandningen. Rör ner gelatinblandningen i resten av gräddblandningen. Bland i yoghurten. Häll upp i 6-8 små glas och låt stå i kylen i ca 4timmar.
Tina hallonen, mixa med stavmixer. Sila bort kärnorna i en nätsil. Blanda hallonpurén med honung. Hit kan du förbereda.
Toppa pannacottan med hallonpurén precis före servering.
Om du vill ha ett snyggt upplägg:
Fyll en form med grovt salt. Ställ glasen i saltet så att de lutar lite. Använd en spritspåse för att fylla glasen med smeten, jämna ev kanten med en sked. Ställ formen i kylen i ca 4timmar. Ta ut glasen ca 30minuter före serveringen. Ställ glasen upprätt och skeda i hallonpurén.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar