Matbloggstoppen

tisdag 20 december 2011

Janssons frestelse

Jansson är kungen på julbordet men frågan är om den inte är godast dagen efter kall på en knäcke med en kall öl till. Jag gör den med lite mindre anjovis så blir succén ännu större.
1 kg potatis gärna mjölig ekologisk
2 gula lökar
100 gr. anjovisfilé
50 gr. smör 
lite ströbröd
ca. 5dl vispgrädde

Skala potatisen och löken, riv allt grovt och lägg hälften i en ugnsfast form, fördela anjovisfilén jämt over potatisen och lägg sen på resten av potatislök blandningen slå över spadet från fisken. Häll sen över grädden så att den kommer kant i kant med potatisen, avsluta med strö över ströbröd toppa med små bitar smör. Baka i ugnen på 175 grader i ca. 1 1/2 timme kolla så att det inte bränns och att potatisen är mjuk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar